top of page

GUESTS

Βαγγέλης Καλαμπάκας - NO CANDIES FROM HEAVEN (Ντοκιμαντέρ)

ένα ντοκιμαντέρ του
Βαγγέλη Καλαμπάκα
Πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός χριστιανικού ορφανοτροφείου στην Αιθιοπία, παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή των μικρών τροφίμων του. Πενήντα περίπου παιδιά κάθε ηλικίας, από βρέφη ως έφηβοι, δέχονται τη μητρική φροντίδα βρεφοκόμων, νοσοκόμων και εθελον-τριών παράλληλα με την αυστηρή θρησκευτική κατήχηση. Η ταινία εξερευνά το σύνθετο χαρακτήρα αυτής της ιδιαίτερης κοινότητας, βασισμένη αποκλειστικά στην παρατήρηση, χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση αναδεικνύονται οι σχέσεις μεταξύ του προσωπικού και των παιδιών, οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των παιδιών, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα, καθώς και ο καθοριστικός ρόλος που αποκτά η θρησκεία στη ζωή και την εκπαίδευσή τους μέσα σ' αυτό το «σπίτι» μακριά απ' το σπίτι

Μιχάλης Κουντούρης (Eκθέτης)

Γεννήθηκε το 1960 στη Ρόδο.
Είναι πολιτικός γελοιογράφος από το 1985 έχοντας συνεργαστεί με τις εφημερίδες ΒΡΑΔΥΝΗ, ΒΗΜΑ και ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Σήμερα δημοσιεύει στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.
Συνεργάζεται με το Courrier International από το 2005 και από το 2006 είναι μέλος του Cagle Cartoons Inc.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό 

Στάθης (Εκθέτης)

Ο Στάθης (Στάθης Δ. Σταυρόπουλος) γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Ηλείας.

Σπούδασε Οικονομικά και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Σκιτσογραφεί από το 1981 (Ριζοσπάστης, ΝΕΑ, Ελευθεροτυπία) και σήμερα στη Realnews. Επίσης,αρθρογραφεί και σκιτσάρει καθημερινώς,στο enikos.gr. Eχει συνεργαστεί με πλήθος περιοδικών (ΑΝΤΙ, Μετρό, 4 Τροχοί, ΕΠΙΚΑΙΡΑ κ.ά.). Έχει εκδώσει 30 άλμπουμ με γελοιογραφίες, με σκίτσα χωρίς λόγια, με κόμιξ και με εικονογραφήσεις τραγουδιών. Έχει κάνει αφίσες, κινούμενο σχέδιο και εικονογραφήσεις λογοτεχνικών έργων. Από το 1985 έως σήμερα γράφει καθημερινώς μια στήλη στις εφημερίδες που εργάζεται - πολιτική, σατιρική κι ενίοτε απροσδιόριστου χαρακτήρα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, συλλογικές και ατομικές, κι έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δύο γιους και καλλιεργεί καστανιές.

Σπύρος Δερβενιώτης (Εκθέτης)

Ο Σπύρος Δερβενιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

Δημοσιεύει κόμικς απο το 1987 κι έχει εκδόσει 14 άλμπους με δουλειές του απο τις σειρές "Μάνα Ρέηβερ", "αταίριαστοι", "Φανούρης 'Απλας" (σενάριο Βανέλη-Καλαϊτζή) "ο Φωτογράφος", (σενάριο Α. Βαβαγιάννη), "Διαρκής Ειρήνη", "Καλού-Κακού" και Bleeding Hearts (& Αλέξια Οθωναίου).

Γελοιογραφεί καθημερινά στην εφημερίδα "Citypress" και το πρακτορείο "Eurokinissi".

Πάνος Μαραγκός (Eκθέτης)

Γεννήθηκε το 1957 στη Λευκάδα.
Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Πρωτοδημοσίευσε σκίτσα του στο σατιρικό «Ποντίκι» από τον πρώτο καιρό της έκδοσης του μέχρι το Σεπτέμβρη του 1981.
Πολιτικός γελοιογράφος στο μεταδικτατορικό «Έθνος» από την έκδοση του (1981) έως και σήμερα. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το «Έθνος της Κυριακής».
Κοινωνική γελοιογραφία και Comic-strip στα ένθετα περιοδικά: «TV Έθνος» κ.λ.π
Συνεργαστηκε με διαφημιστικές εταιρείες και το παιδαγωγικό ινστιτούτο (Εικονογράφηση βιβλίων Πληροφορικής).
Συμμετειχε σε εκθέσεις γελοιογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πάνος Ζάχαρης (Εκθέτης)

Γεννήθηκε -κι αυτό τον ευχαριστεί ιδιαίτερα- το 1982 στην Αθήνα, οπού ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, πήρε-παραδόξως- και πτυχίο. Παράλληλα πήγε στη σχολή του Σπύρου Ορνεράκη. Ξεκίνησε να δημοσιεύει γελοιογραφίες στον ΟΔΗΓΗΤΗ το 2004, συνέχισε-που αλλού; -στο ΑΝΤΙ το 2005 και από το 2008 δουλεύει στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου(ΕΣΠΗΤ).

Αγαπά πολύ τη δουλειά του και ελπίζει τα αισθήματα να είναι αμοιβαία!

John Antono (Eκθέτης)

Ο John Antόno (Γιάννης Δ. Αντωνόπουλος) γεννήθηκε το 1985. Είναι πτυχιούχος του τμήματος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απόφοιτος της σχολής εφαρμοσμένων τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη. Επίσης έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου με ερευνητικό του πεδίο την ιστορία της ελληνικής γελοιογραφίας.

Ασχολείται με την παιδική εικονογράφηση, την πολιτική γελοιογραφία και τη δημιουργία storyboards, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος σκίτσου. Έχει συμμετάσχει με έργα του σε αρκετές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και σε φεστιβάλ κόμικς. To 2016 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ασυνέχεια το πρώτο του γελοιογραφικό άλμπουμ με τίτλο "Όχι Άλλο Σώσιμο".

Πέτρος Ζερβός (Eκθέτης)

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και τέλειωσε την Αρχιτεκτονική.

Από το 1981 δημοσίευσε σκίτσα και κόμικς σε πολλά έντυπα και συμμετείχε σε ανάλογες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει εκδώσει τρία βιβλία κι έχει πάρει το β βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό σκίτσου της Ρόδου το 2006. Συνεργάζεται με το «9», την «Γαλέρα» και τους «4 Τροχούς».

Τάσος Αναστασίου (Εκθέτης)

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. 

Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Σκίτσου Ορνεράκη. 

Σήμερα εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Αυγή. Επίσης δημοσιεύει σκίτσα και κόμικς στα περιοδικά Σχεδία και Hot Doc  αντίστοιχα. Έχει συνεργαστεί κατά τοπαρελθόν με την εφημερίδα Τα Νέα  και τα περιοδικά Αντί και Γαλέρα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΚΑΤΟΣ «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» (2019)-Ταινία

Ο Βασίλης Κεκάτος γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα το 2013. Το 2014 έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος», η οποία προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Δράμας και Νυχτών Πρεμιέρας. To 2016 κέρδισε στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute, με την ταινία του «Zero Star Hotel». Με την ταινία του «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» το 2018 συμμετείχε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Sundance και το Palm Springs. Με την τελευταία ταινία του, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» (2019), κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους καθώς και το Queer Palm στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών. H ταινία συνεχίζει την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ με πιο πρόσφατες στάσεις της στο φεστιβάλ του Σαράγιεβο και στο Φεστιβάλ του Τέλιουράιντ, όπου την ταινία επέλεξε για να συμμετάσχει ο σκηνοθέτης του Moonlight, Μπάρι Τζένικνς. Αυτή την εποχή, ο Βασίλης εργάζεται πάνω στο σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του.

Margarita Tzannetou (Εκθέτης)

Born in 1985, Margarita Tzannetou received education in visual arts.

For years she worked as an illustrator making stories exploring the unstable edges of life.
Through a poetic language she focuses on the conceptual value of the image, aiming for simplicity trying to communicate and challenge the viewer.

She started exploring scenography in 2017 as she was trying to find different ways of seeing, to develop a language, and to create different realities. She is combining different art forms and genres to intrigue, inspire, provoke and communicate.

Gregorio Perico (Εκθέτης)

Born in Athens Greece in 1980, Gregorio Perico grew up reading all kinds of illustrated books
and comic magazines and would be frequently found doodling on random pieces of paper.
Herge, Uderzo, Morris, 2000 a.d., Marvel and Dc Comics ( to name but a few )
had quite the effect on him.

Film buff, music lover, cat person, cook, renaissance man, he will do comics, posters,
album covers and anything in between.

He works with digital and traditional media alike but tends to favor the latter.

Αυγή Κανάκη (Εκθέτης)

Γεννήθηκε το1985 και σπούδασε φιλοσοφία της επιστήμης. Αρκετο καιρό μετά, αποφάσισε ότι προτιμάει να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: comics. Κάπως έτσι συμμετείχε ως inker στο Womanthology: Heroic της IDW και ξεκίνησε την περιπέτεια στον χωρο της ελληνικής κομιξάδικης σκηνής. Από τότε λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις όσο συχνα μπορεί και εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός comics σε συνεργασία με ανθρώπους και εταιρείες από όλο τον κόσμο. Από το 2017 άρχισε να βγάζει και πιο προσωπικές δουλειές, όπως το Γριμόριο της Γκρέτα, Βιβλίο 1: Μύηση και το Τερατολόγιο, με την Jemma Press. 

Δήμητρα Αδαμοπούλου (Workshop/Comic)

Η Δήμητρα Αδαμοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα όπου και τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση και τα κόμικς.

'Εχει εικονογραφήσει και έχει κάνει εικονογραφήσεις και σκίτσα για περιοδικά και εξώφυλλα βιβλίων. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές της συγκαταλέγονται η σειρά κωμικών στριπ ''Dracula MGD'' και ''Dracula MGH'' (σε συνεργασία με την Α.Oθωναίου) καθώς και η κωμική σειρά ''True Story'' για την ιστοσελίδα www. socomic.gr

Ειρήνη Γκόνου (Παρουσίαση Καλλιγραφία)

Η Ειρήνη Γκόνου Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην École Natιοnale Superieure des Beaux-Arts και στην École Nationale Superieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι και παλαιογραφία στο ΙΠΑΜΙΕΤ στην Αθήνα.

Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Βέλγιο, Γερμανία, Νορβηγία, Αίγυπτο και Κύπρο και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναντήσεις τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αποστόλης Γιαγκάκης (Workshop / Χαρακτική)

Ο Αποστόλης Γιαγκάκης σπούδασε φωτογραφία , στο τμήμα φωτογραφίας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ , στο Manchester Kodak institute στην Αμερική , και στο Mortsel institute στο Βέλγιο. Επί 25 χρόνια διδάσκει φωτογραφία σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ , και έχει εξειδικευθεί στην Φωτοευαισθησιομετρία και στις εναλλακτικές φωτογραφικές τεχνικές εκτύπωσης του 19 ου αιώνα. Παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή ξυλογλυπτική στις σχολές του ΕΟΜΕΧ και ασχολήθηκε με την χαρακτική και την ξυλογραφία.

Maria Giulia (Video)

Maria Giulia Ascher was born in Vienna in 1984. She attended several art schools before deciding to go to Italy in 2012 to discover her Italian roots and study at the Accademia di belle arti . “A pencil and a piece of paper was always available” that s why drawing and writing has been her best compannion throughout her live, despite the attraction of the e other art disciplines. After some travel experiences Maria fell in love with Athens and now she lives here. “Sometimes I feel like im in York, even though I know it´s not, the cabs are still yellow & the streets boulevards, right?!”

Ο Josef Fadel, γνωστός και ως Simon, υπηρετεί την τέχνη της δημιουργίας εδώ και αμέτρητες ενσαρκώσεις. Βασικές αρχές στη ζωή του είναι η αισιοδοξία, η ευγνωμοσύνη, η ευγένεια και η δικαιοσύνη. Όνειρο του είναι, μέσα από τα κόμικς του, να δημιουργήσει χαρακτήρες που θα εμπνεύσουνε τον κόσμο

Σταύρος Κιουτσιούκης (Εκθέτης)

Ονομάζομαι Σταύρος Κιουτσιούκης και είμαι δημιουργός comics. Γεννήθηκα το ’78 στην Θεσσαλονίκη και ασχολούμαι ενεργά με το comic και την εικονογράφηση από τα 19 μου, όταν και έγινα μελος της τοτε ομάδας comics 9η Διασταση. Έκτοτε έχω κυκλοφορήσει αρκετά φάνζιν και comic άλμπουμς. Με την εκδοτική 9η Διάσταση τα YELLOW BOY #1-4, ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ, ΤΑ ΒΥΖΙΑ, Ο ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ, Η ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΗ ΟΥΡΑ, και με την Jemma Press τα MFS ACROSS THE UNIVERSE και ΝΙΚΟΛΕΤ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ (ΕΚΘΕΤΗΣ)

Ο Γιάννης Ρουμπούλιας (Rubus) που γεννήθηκε στη μυθική Αθήνα το 1982, τη μέρα εργάζεται σαν πράος σκιτσογράφος, αλλά το βράδυ είναι διαβόητος κυνηγός τεράτων και μέγας ξιφομάχος. Από το 2005 , όταν δε σώζει τον κόσμο, δουλεύει επαγγελματικά πάνω στα κόμικς και την εικονογράφιση. 

είναι ο δημιουργός της πολυβραβευμένης σειράς επικής φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”. Τα 14 τεύχη της σειράς εκδόθηκαν από το 2005 εως το 2009 και πλέον υπάρχουν σε μια συλλεκτική έκδοση Omnibus από τη Jemma Press to 2014. Η σειρά συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διαφορετικές αυτοτελείς ιστορίες, στο μυθικό κόσμο του Έλεμπρος. Από το 2011 εως το 2013 δούλεψε στην εταιρία Arcana Comics ("Deadly Harvest", "Zipper vs Dominatrix: The Slave Trade", "The Steam Engines of Oz").

 

Σήμερα εργάζεται στην εταιρία ARH ComiX ως σχεδιαστής ( “Arhian, the Head Huntress”, “Arkhorian Wars” ).

Ηλίας Ταμπακέας (Παρουσίαση)

Ο Ηλίας Ταμπακέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε επίσης και σπούδασε στη Βρετανία και λίγο στις ΗΠΑ. Τα σκίτσα, κόμικς, εικονογραφήσεις του κλπ έχουν εμφανιστεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες όπως η Βαβέλ, το Ντέφι, οι 4 Τροχοί και στην Ελευθεροτυπία από το 2000 μέχρι το 2014.

Γιάννης Ερμίδης (Graffiti)

Ο Γιάννης Ερμίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ.

Επικεντρώνεται κυρίως στο graphic design, τα graffiti και τα comics . Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των γραφικών τεχνών και στον  ελεύθερό του  χρόνο ασχολείται με τα  κόμικς και την εικονογράφηση. 

Βίλλυ Καραμπατζιά (Workshop / Ανηλίκων)

Η Βίλλυ Καραμπατζιά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκίτσο στη Σχολή Ορνεράκη.

 

Ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου από το 2008.

Συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

To 2011 συμμετείχε σε έκθεση στη Γαλλία, στο Museum La Gaite Lyrique, για το Pictoplasma με θέμα «Draw me a Yeti/Missing link».

PΑΝΤΕΝΤ-Art, Έκθεση Φωτογραφίας heptahedron.studio – Κυριακή Αϊδινλή – Λάζαρος Φιρτικιάδης

Πολλές φορές στην καθημερινότητα μας παρατηρούμε διάφορα αντικείμενα που έχουν υποστεί τροποποίηση σε κάποια στοιχεία της κατασκευής τους με κάποια άλλα, από τους ιδιοκτήτες τους, με σκοπό την παροδική ή και μόνιμη χρήση τους. Η πατέντα αυτή γίνεται με στόχο όχι την ευρεσιτεχνία, αλλά την έγκυρη αντικατάσταση και συνέχεια στη λειτουργία του συγκεκριμένου αντικειμένου ή μηχανήματος, έτσι ώστε να αποφευχθεί το κόστος διόρθωσης ή αντικατάστασης του ελλαττωματικού εξαρτήματος.

Η εφευρετικότητα του ανθρωπίνου νου δημιουργεί, σχεδιάζει και παράγει ιδέες, μηχανισμούς και προϊόντα που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να αξιωθούν από τη βιομηχανία και την τέχνη ως τελικές λύσεις.

Στη συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας «PATENT-Art» , παρουσιάζονται 32 ευρεσιτεχνίες που αποτυπώθηκαν σε σπίτια, εξωτερικούς χώρους, αλλά και χώρους εργασίας, που είχαν ως σκοπό την εύρεση λύσης σε καθημερινά τεχνικά προβλήματα.

Μάκης Θεολόγης (Graffitti)

O Mάκης Θεολόγης a.k.a Gospel γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1990, όπου και ξεκίνησε η πορεία του στο graffiti. Σπούδασε ζωγραφική και εικονογράφηση στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών του Σπύρου Ορνεράκη. Η τεχνοτροπία του βασίζεται στην αποτύπωση σκηνών και προβληματισμών της σύγχρονης ζωής (άλλες φορές με σατιρική κι άλλες φορές με εικαστική ματιά), χρησιμοποιώντας καθαρές φόρμες χρωμάτων. Οι παλέτες των συνθέσεων του είναι κυρίως επηρεασμένες από το αθηναϊκό αστικό τοπίο και τα ελληνικά νησιά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως τοιχογράφος και εικονογράφος.

Σπύρος Ορνεράκης (Εκθέτης)

Ο Σπύρος Ορνεράκης είναι περισσότερος γνωστός ως πολιτικός γελοιογράφος, από τη συνεργασία του με όλες σχεδόν τις πολιτικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις και έχει πολλές διακρίσεις.

Παράλληλα διακρίθηκε σε πολλούς χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Μάνος Λαγουβάρδος (ΕΚΘΕΤΗΣ)

Ο Μάνος γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και έχει αποφοιτήσει από την σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, πάντα όμως τον ενδιέφερε η εικονογράφηση και η δημιουργία κόμικς. Το 2001 έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό κομικς του περιοδικού «9» της Ελευθεροτυπίας, όπου τιμήθηκε με τον 1ο Έπαινο. 

Το μεγάλο του πόνημα είναι το κόμικς "Galaxia" (εκδόσεις Comicworld), μια περιπέτεια φαντασίας με δράση και πλοκή. Πρόσφατα εξέδωσε και το νέο κόμικ "The Teenies", μια νεανική χαβαλετζίδικη ιστορία τριών μισότρελων φοιτητριών.
 
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας, σχεδιάζοντας κάθε λογής χάρτινους ήρωες για διαφημιστικές και εκδοτικές εταιρείες.

Αντώνης Γαλάτης (Workshop)

Ο Αντώνης Γαλάτης μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα, με 15 χρόνια πείρας, εργάζεται σαν εικονογράφος - σκιτσογράφος σε διάφορα επίπεδα. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρείες, έντυπα και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, δίνοντας καλλιτεχνική διεύθυνση, γράφοντας πλοκή και σενάρια, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας κόσμους και χαρακτήρες,κάνοντας το πάθος του πραγματικότητα.

 

Ντίνος Ξύγκας (Workshop / Εφηβικό))

Ο Ντίνος Ξύγκας αποφοίτησε το 2001 από το τμήμα Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του ΙΕΚ Σάμου και στην συνέχεια το 2007 από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης. Από τότε εργάζεται ως εικονογράφος και καθηγητής.

Έχει φιλοτεχνήσει εικονογραφήσεις για εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας («Ανάβλοχος», «Νίκας», «Grivas Publications») και πλέον από το 2010 έως σήμερα συνεργάζεται σταθερά με τον εκδοτικό οίκο «Πατάκης» για την εικονογράφηση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

Αρετή Χρύσανθου (Workshop / Stopmotion)

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Αθήνα.

Από μικρή ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας. Σπούδασα κατά λάθος τεχνολογία Γραφικών Τεχνών - η οποία τελικά αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα τέχνη - στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παράλληλα ανέπτυξα τις φωτογραφικές μου ικανότητες, φωτογραφίζοντας τα πάντα και χρησιμοποιώντας πολλά χιλιόμετρα φιλμ. 

Από το 2005 συνεργάζομαι με την Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης διδάσκοντας τεχνικές κινουμένου σχεδίου και βίντεο, με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στο τριετές πρόγραμμα σπουδών της σχολής ενώ από το 2007 διδάσκω την τεχνική του stop-motion animation στο παιδικό τμήμα της σχολής.
 
Σήμερα, συνεχίζω να ασχολούμαι με την δημιουργία έργων βίντεο ή animation ή και συνδυασμό τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η φωτογραφική μηχανή, η βίντεο κάμερα και ο Η/Υ.

Γιώργος Παπαδάκης- Κώστας Τσιάκος (Workshop)

Όταν οι μπαρουτοκαπνισμένοι εικονογράφοι Κώστας Τσιάκος και Γιώργος Παπαδάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ιερή φλόγα της Αυτού Μεγαλειότητος Του Γκόμπλιν… οι Paper Goblin γεννήθηκαν! Mαζί πλέον, ξεκίνησαν την Ιερή Τους Εκστρατεία να γεμίσουν με εμπνευσμένες εικόνες τα μυαλά των ανθρώπων. Στην αρχή έσπασαν μερικά κεφάλια για πιο άμεση πρόσβαση στα μυαλά, αλλά μετά τους είπαν ότι δεν είναι τρόπος αυτός και αποφάσισαν και αυτοί να είναι πιο ευγενικοί. Και όλοι τους αγάπησαν τότε, και πιο πολύ οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα επείγοντα, αφού μειώθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των ασθενών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Από τότε επιδίδονται ειρηνικά στην δημιουργία εξώφυλλων δίσκων και βιβλίων, κόμικς,καθώς και σε εικονoγραφήσεις βιβλίων και παιχνιδιών. Δεν υπάρχει τίποτα που οι δύο ηρωικοί, ατρόμητοι, και πάνω απ΄όλα ευγενείς ( πλέον ) καλλιτέχνες, δεν θα πάρουν παραμάζωμα για την δόξα του Παντοδύναμου Paper Goblin!

 

In Goblin We Trust!

 

www.papergoblin.com

Λευτέρης Σταυριανός

Δημιουργήθηκε το 1997 όταν ο ιδιοκτήτης του, Λευτέρης Σταυριανός, αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα και να προσφέρει στους κατοίκους του Πειραιά και των γύρω περιοχών τη δυνατότητα να διεισδύουν στο χώρο του φανταστικού, χωρίς να χρειάζεται να “ταξιδεύουν” μέχρι το κέντρο της Αθήνας. 

Νίκος Καμπουρόπουλος

Ο Νίκος Καμπουρόπουλος άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τα κόμικς ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Webcomics το 2005, όταν το όνειρό του ήταν να φτιάξει μια διαδικτυακή πύλη για ελληνικά webcomics. 

Ανδρέας Πεφάνης // COMICWORLD

O Ανδρέας Πεφάνης σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία!

Το 2003 διοργάνωσε το 1ο Mad Comicfest και αργότερα την ίδια χρονιά άνοιξε το κατάστημα/εκδοτικό Comicworld!

Από τότε εκδίδει κόμικς με την συνεργασία εκδοτικών του εξωτερικού και δημιουργεί πρωτότυπες ιστορίες με έλληνες καλλιτέχνες.

Please reload

logo 4_edited_edited.jpg
bottom of page