top of page

MASTERCLASSes

Εινονογράφηση: Γιώργος Παπαδάκης

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, κάντε κλικ στο κουμπί "ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" στο Workshop ή στο Masterclass που σας ενδιαφέρει. Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείτε, πατήστε "REGISTER", στη συνέχεια "CHECK OUT" και συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας και το email σας. Θα λάβετε επιβεβαιωτικό email με το εισιτήριό σας

ΣΠΥΡΟΣ ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ

Παρουσίαση μέρους της δουλειάς του Σπύρου Ορνεράκη στο κόμικ, στην εικονογράφηση όλων των ειδών (εκπαιδευτικών βιβλίων, λογοτεχνίας, παραμυθιών και εξωφύλλων), στην γελοιογραφία, στα ρεαλιστικά πορτρέτα και τις καρικατούρες, στην απόδοση με εικόνες των πεπραγμένων των μεγάλων δικών, αλλά και με σχέδια φτιαγμένα... κατά λάθος σε μιά χαρούμενη παρέλαση. Στο τέλος για επιδόρπιο ένα mini workshop από τον Δάσκαλο.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

masterclass (1 ώρα)

24/9 16:00-17:00

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, με φόντο τη δουλειά του στην Εφημερίδα  των Συντακτών, θα μιλήσει για το πώς μπορεί ένα σκίτσο, χωρίς λόγια, να τσακίσει κόκκαλα και θα παρουσιάσει μερικές ενδιαφέρουσες εφαρμογές της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

masterclass (1 ώρα)

24/9 15:00-16:00

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΤΗΣ

 

O δημιουργός θα χρησιμοποιήσει την τεχνική του Photobashing για να σχεδιάσει ένα χαρακτήρα. Σε αυτό το masterclass το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά και να προκαλέσει τον δημιουργό, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του art director. Αρχικά επιλέγοντας τρεις τυχαίες φωτογραφίες από το internet σαν βάση του σχεδίου και στην συνέχεια θα παρακολουθήσει την ικανότητα του concept artist να προσαρμοστεί στο θέμα. Το κοινό θα τον καθοδηγήσει καθ' όλη την πορεία της δημιουργίας, διαλέγοντας το είδος, ακόμα και το φύλλο του χαρακτήρα, και διαμορφώνοντας την ροή της διαδικασίας ως το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Mutants, Monsters, Robots Photobashing for concept art (3 ώρες)

25/9 14:00-17:00

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

Σκοπός του masterclass είναι να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια  της δημιουργίας ενός φανταστικού backround. Ξεκινώντας από την έρευνα και τη συλλογή εικόνων που θα αποτελέσουν την έμπνευση για την εικόνα μας, θα ανακαλύψουν τη διεργασία που συντελείται στο κεφάλι του δημιουργού, μέχρι να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επιλογή του στυλ, η σύνδεση της εικόνας και η σκηνοθεσία της, τα προσχέδια και η ολοκλήρωση του έργου, θα παρουσιαστούν με ένα διαδραστικό τρόπο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να παρέμβουν.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Gas Station Concept Art / Backround design (3 ώρες)

24/9 12:00-15:00

ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ

 

Μεγαλώνοντας χάρτινα παιδιά: Πως γεννιέται ένας χαρακτήρας κόμικ; Πως τον μεγαλώνεις και τον προετοιμάζεις για τις δυσκολίες της ζωής; Και το σημαντικότερο, μέχρι πότε είναι υγιες να μένει μαζί σου, και πότε πρέπει να τον αφήνεις να βρεί μόνος του το δρόμο του;

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

masterclass (1 ώρα)

25/9 19:00-20:00

ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΜΠΙΤΣΑΚΑΚΗΣ

 

Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο του Concept Art! Της τέχνης που έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στις ταινίες, τα video games, τη διαφήμιση και έχει ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές για τη δημιουργικότητα και την εννοια της Εικόνας. Θα εξεταστούν ζητήματα ως προς την τεχνική, τη μεθοδολογία, τη δημιουργική διαδικασία και τα μέσα, θεματικές ενότητες όπως concept sketching, matte painting και digital illustration. Θα αναφερθούν και θα επεξηγηθούν επίσης σημαντικές ορολογίες όπως αυτές των reference finding, mood drawing, composition κ.ά.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Digital Art On The Making - masterclass (1 ώρα)

25/9 17:00-18:00

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ

 

Θα γίνει παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής Special Effects για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Πως το σχέδιο και το Concept Art ενσωματώνεται στη διαδικασία των γυρισμάτων απο το story boarding, μέχρι το post production. Θα γίνει, επίσης, παρουσίαση και ανάλυση της διαδικασίας δημιουργίας του τeaser για το  promotion της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

masterclass (1 ώρα)

23/9 19:00-20:00

Please reload

bottom of page