top of page

panels

Joyce farmer

September 29, 2017

Γνωρίστε τη Joyce Farmer, μία απο τις σημαντικές underground comic artists της ιστορίας!

 

H Αμερικανίδα Joyce Farmer είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αναντρεπτικά και σατυρικά comics της που είχαν μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του 70. 

Ένα απο τα ποιό γνωστά της comic είναι το Tits and Clits το οποίο δημιούργησε η Joyce σαν απάντηση στα σεξιστικά mainstream πορνογραφικά περιοδικά της εποχής, όπως το Playboy και το Penthouse.

Στην παρουσίασή της θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη δουλειά της, να παρακολουθήσουμε την πορεία της σαν καλλιτέχνης και να πάρουμε μια γεύση της underground comic σκηνής,  αυτής της πολυτάραχης εποχής. Κέρδισε επίσης το βραβείο Reuben για το καλύτερο graphic με τίτλο: “Special Exits”, to 2011

Σάββατο 19:15-20:15

BOOK NOW

Παναγιώτης Λύρης

September 30, 2017

Πώς εικονογραφείται ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;

Ο εικονογράφος Παναγώτης Λύρης θα σας παρουσιάσει όλα τα στάδια δημιουργίας !

 

Για τους λάτρες των επιτραπέζιων παιχνιδίων, το δεύτερο Φερστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών επιφυλλάσει μια έκπληξη!

Ο δημιουργός ενός παιχνιδιού, που πιθανότατα κρατάτε στα χέρια σας, ξετυλίγει τα μυστικά του και μιλάει για την ιστορία, το σχεδιασμό, την υλοποίηση και σ ότι αφορά στο marketing αλλά και την αγορά στην Ελλέδα και στο εξωτερικό.

Κυριακή 15:30-16:30

BOOK NOW

so comic

September 28, 2017

Συζήτηση για το so comic και ανακοίνωση μεγάλου διαγωνισμού με βραβείο τρίμηνη συνεργασία με το site.

 

 

Από το 2011 μέχρι σήμερα, το www.socomic.gr με αποκλειστικό χορηγό την ΙΟΝ Σοκοφρέτα, έχει στηρίξει τον ευρύτερο χώρο του κόμικ στην Ελλάδα. Η υποστήριξη έρχεται μέσα από δημοσιεύσεις πρωτότυπων σειρών στο blog, εκδόσεις, αυτοεκδόσεις, χορηγίες σε φεστιβάλ. 

Για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, προσφέρουμε σε ένα απόφοιτο της σχολής, μια τρίμηνη συνεργασία με το blog www.socomic.gr 

Περισσότερες πληροφορίες στο πάνελ που θα γίνει στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών στις εγκαταστάσεις του Κέντρου της οδού Θήρας 19, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ώρα 17:00 - 18:00 

 

Στο πάνελ συμμετέχουν:

 

Μιχάλης Φιλιππίδης

Στάμος Μαζαράκος (Connexion3)

Ντορίτα Καλούδη (Connexion3)

Λευτέρης Σταυριανός (Jemma Press )

Παρασκευή 17:00-18:00

BOOK NOW

Σπύρος Ορνεράκης

September 29, 2017

Η Ζωή του Ελ. Βενιζέλου σε κόμικ .Ο Σπύρος Ορνεράκης αποκαλύπτει τα μυστικά της δημιουργίας ενός από τα πιο ιστορικά κόμικ, πριν ακόμα εκδοθεί.

Ο Σπύρος Ορνεράκης σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη παρουσίαση. Η δουλειά του είναι γνωστή στους περισσότερους, γι αυτό και αποφάσισε να μην σταθεί στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον: να παρουσιάσει τη γένεση και τα πρώτα βήματα ενός κόμικ που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξιστορεί, χωρίς κανέναν μύθο, την ιστορική βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ένα σενάριο, μια δημιουργία, με σκοπό την αφήγηση και την μεταφορά των πραγματικών γεγονότων της ιστορίας σε κόμικ. Ποιες είναι οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και η έρευνα για την ακριβή απόδοση προσώπων, χώρων και γεγονότων; Με ποιόν τρόπο δουλεύει ο καλλιτέχνης όταν δεν θέλει να αποδώσει φανταστικά γεγονότα, αλλά να καταγράψει την ιστορία; Που ξεκινάνε και που τελειώνουν τα όρια της δικής του προσωπικής δημιουργίας; Στο 2ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα και να δείτε πρώτοι την εξέλιξη της ιστορικής δουλειάς του Σπύρου Ορνεράκη, ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει και πριν καν εκδοθεί.

Σάββατο 18:00-19:00

BOOK NOW

September 30, 2017

Ψάχνοντας τον προσωπικό χαρακτήρα στο σχέδιο. Τέχνη ή Συμβιβασμός;


Ομιλία και συζήτηση πάνω σ' ένα ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους επαγγελματίες στο χώρο της εικονογράφησης και των κόμικς, δηλαδή την προσπάθεια να ξεχωρίσουμε με το προσωπικό μας στιλ, να πειραματιστούμε και να κάνουμε κάτι "μοναδικό". 
Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις του πελάτη και να βάζουμε νερό στο κρασί μας; Μήπως το κοινό θέλει "άλλα" πράγματα και πρέπει να το ικανοποιούμε ώστε να έχουν αποδοχή τα σχέδιά μας και να έχουμε περισσότερη δουλειά ή να τραβάμε το δικό μας δρόμο, να εκφραστούμε ελεύθερα και να μη υπολογίζουμε τα παραπάνω; Από που αρχίζει και που τελειώνει ο "συμβιβασμός" στη δουλειά μας και σε πιο σημείο ξεκινάει η "τέχνη" και η προσωπική έκφραση;

Κυριακή 17:00-18:00

BOOK NOW

September 30, 2017

Πώς να υποβάλετε το έργο σας για έκδοση


Θα συζητηθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που επιθυμεί να εκδοθεί το έργο του από κάποιον εκδοτικό οίκο – σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.
Ο τρόπος προσέγγισης των πιθανών εκδοτών, η παρουσίαση του έργου, οι προϋποθέσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνει σωστά η προώθηση του έργου, οι απαιτήσεις που έχουν οι εκδότες από τους καλλιτέχνες στην υποβολή.
Επίσης, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να υποβάλει το έργο του κάποιος στο εξωτερικό, σε κάποιον εκδοτικό οίκο ή σε κάποιον εκπρόσωπο πνευματικών δικαιωμάτων (ατζέντη, μάνατζερ). Υπάρχουν παγίδες ή εύκολες λύσεις;

Κυριακή 15:30-16:30

BOOK NOW

September 28, 2017

Διάλεξη/επίδειξη για το χρωμάτισμα κόμικς.

Ο Γιώργος Κομιώτης θα βάψει ζωντανά σχέδια και θα δείξει τεχνικές και κόλπα που έμαθε στα 18 χρόνια που δουλεύει επαγγελματικά σαν καταξιωμένος καλλιτέχνης. Θα μάθετε πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας καλύτερα σε ένα διαδραστικό πλαίσιο, όπου μπορείτε ελεύθερα να τον ρωτήσετε για ό,τι σας ενδιαφέρει πάνω στα κόμικς και το χρωμάτισμα τους. Όλα αυτά με την βαθιά φωνή του και το γρήγορο τρόπο ομιλίας του, που τον έχει αναδείξει σαν το τελευταίο άτομο που θα θέλατε να σας απαγγείλει την Οδύσσεια. Θα γελάσετε, θα κλάψετε και θα μάθετε. Μην χάσετε αυτήν την μαγική ευκαιρία.

 

Παρασκευή 20:30-21:30

 

BOOK NOW
 

September 29, 2017

 

Η πορεία του καλλιτέχνη από την αρχή της καριέρας του έως και σήμερα

 

Ο Τάσος Αναστασίου θα παρουσιάσει αγαπημένα σκίτσα, από τότε που ως σπουδαστής στη σχολή Ορνεράκη άρχισε να δημοσιεύει σε περιοδικά και εφημερίδες μέχρι και σήμερα, και θα μιλήσει για τη δουλειά του και πως αυτή έχει αλλάξει μέσα στην πορεία αυτών των περίπου είκοσι χρόνων.

Σάββατο 14:15-15:15

BOOK NOW

September 30, 2017

Το mentality ενός επαγγελματία illustrator


Ένας χρήσιμος οδηγός γι αυτούς που ξεκινούν την καριέρα τους.
Ο Θάνος Τσίλης, επαγγελματίας εικονογράφος για πάνω από 15 χρόνια στον χώρο, θα μιλήσει για τον τρόπο σκέψης που χρειάζεται να έχει κάποιος που αποφασίζει να κάνει αυτή την δουλειά επαγγελματικά, λέγοντας πράγματα που θα ήθελε να είχε πει στον εαυτό του 15 χρόνια πριν.

 

Κυριακή 14:15-15:15

 

BOOK NOW
 

Please reload

bottom of page